Hiukkassuodattimen puhdistus

Loppuiko autostasi voimat? Syynä voi olla hiukkassuodattimen tukkeutuminen ja silloin sen puhdistus on tarpeellinen. Paha tukkeutuma voi aiheuttaa katalysaattorin rikkoutumisen, joka tietää isoa ja kallista korjausta ajoneuvolle.

Vuoden 2009 jälkeen on kaikissa uusissa diesel-autoissa ollut hiukkassuodatin (hiukkasloukku) eli dpf-suodatin (engl. diesel particulate filter). Hiukkassuodatin on yleensä toimintakykyinen ainakin 150 000 km matkan. Voi kuitenkin olla, että puhdistustarve tulee jo aikaisemmin suodattimen tukkeutuessa. Suodatin on silloin joko uusittava tai pestävä erityisellä pesurilla.

Käyttöaika pitenee kun suodatin puhdistetaan ajoissa ennen pahoja tukkeutumia.

Hiukkasloukkupesuri

Ainoa Kotkan alueella.
Ota yhteyttä meihin, niin katsomme tilanteesi:
Puh. 044 743 3044
info@skippy

Tarkoitettu:

Henkilöautoille
Pakettiautoille
Kuorma-autoille
Busseille

Hiukkassuodattimen pesuri

Nyt Kotkassa on kyseinen laite olemassa eikä puhdistettavaa suodatinta tarvitse lähettää muualle Suomeen. Pyydä korjaamoa irrotamaan suodatin ja tuo se meille.

Puhdistuksen hinta vaihtelee, mutta on esim. henkilöautoille 250,00 euroa. Uuden hiukkasloukun osto on merkittävästi kalliimpi toimenpide kuin puhdistus. Puhdistuksen jälkeen yleensä myös auton teho lisääntyy.

Hiukkassuodatin on (diesel)ajoneuvojen pakojärjestelmästä löytyvä erityinen suodatin. Se sijaitsee yleensä lähellä auton moottoria ja on äänenvaimentimen näköinen. Se suodattaa haitallisia pienhiukkasia jota dieselmoottorissa syntyy. Pienhiukkaset ovat haitallisia sekä ihmisille että ympäristölle.